Az Astangajóga Alapítvány 2017.I. évi tevékenység fényképes beszámolója (bővebben: https://www.facebook.com/astangajoga.alapitvany/photos_stream)

Az önszerveződő tevékenységünk támogatóinkat köszönjük a támogatásért!


Ismeretterjesztő előadások:

2017.01.21., 2017.02.18.


2017.03.01. Az Alapítvány telephelyen sikeresen lezajlott Dr. Vigh Béla emlékére tartott díjmentes belépessél való előadás.

Kirándulások:

2017.04.23. Pilisborosjenő

Kirándulás 2017 áprilisában

Az Astangajóga Alapítvány szervezésével megrendezett Pilisborosjenői kiránduláson sok virágot láttunk és összeszedünk róla érdekességeket. Az út elején sok volt a tavaszi kankalin, napvirág és a veronika, de ahogy haladtunk felfelé megszaporodtak a kövirózsák is. A sziklásabb részeknél kisebb mező is volt belőlük, de érdekes módon a csillaghúr majdnem a legtetején jelent meg az árvalányhajjal együtt ami szigorúan védett. Találkoztunk gyöngyvirággal, mezei zsurlóval, kakukkfűvel és más gyógynövényekkel. Az út során 2x is megálltunk mert, ki volt rakva a hely növényeiről valami érdekesség. A virágokon kívül még sok szép fát és bokrot láttunk. A kirándulás közben megnéztük az Egri vár romjait, ahol a film is játszódott (Egri csillagok) mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a helyet. Kellemesen megjárható kirándulás volt szép helyen, szép időben, jó társasággal, sok látni és tanulni valóval. S.I

Kiállítások:


2017.01.14. Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában a "Baba Jaga" c. előadás.


2017.01.14. Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria meghívására, az Alfavit Alapítvány együttműködésében levezettünk az "Oroszország" ismeretterjesztő programot, ahol az országról PPT- prezentációt mutattunk be, lejátszottunk kis filmeket, tartottunk babelőadást és táncházat. A programon részt vett több mint 100 ember. Bővebben: http://www.deak17galeria.hu/ https://www.facebook.com/events/1365450493477472/Oroszország
Fotó: Varga Flóra (Novus)

2017.01.21-én a Deák Udvarház meghívásra tartottunk orosz kultúra bemutatót az Orosz gasztronómia jegyeben szervezett rendezvényen. A rendezvény TV2 közvetített.

2017.02.24. Részt vettünk az Orosz farsangon Budapesten az Orosz Kulturális Központban

2017.02.25. a Budapest, Lőrinc Pap téren az Alafavit Alapítvány és Matrjoska étterem együttműködésével A széles Maszlenicát vezettünk le. A rendezvényt közvetített helyi TV. Részt vett több száz ember.

2017.02.26. az Orosz Kulturális Központban az Alfavit Alapítvány szervezésben sikeresen lement Az anyanyelv és kultúra ünnepe, ahol az Astangajóga Alapítvány a Skatulacska projekttel is vett részt. A programban fiatalok énekeltek, zenéltek, verseket szavaltak és a Szudaruskival hagyományos Maszlenicát- Tavasz Köszöntött mutattak be. A programban részt vett kb. százötven ember meghívott vendége dr. Hamrajeva L.A. Moszkvai Pedagógiai Egyetem szlavisztikai tanszék professzora.


Táborok:


A Kultúrák találkozása


2017.02.04. XII. ker. civil nap RÁM a Fasori Evangélikus Gimnázium és Móritz Zsigmond Gimnázium közösségi szolgalati helyszene volt,ahol idén a tatár kultúrát mutattunk be.