Astangajóga Oktatási és Kulturális Közhasznú Alapítvány

 Az Astangajóga Alapítvány 2017. évi tevékenység fényképes beszámolója (bővebben: https://www.facebook.com/astangajoga.alapitvany/photos_stream)

A 2017.évben az Alapítványunkat pályázati úton támogatott:

1.) Budapest Bank Budapestért Alapítvány - integrációs program és gyakorlótermünk felújítását

2.) Terézvárosi Önkormányzat - ismeretterjesztői előadások, kiállítások rendezését

3.) Orosz Kulturális Központ és 1000 út Kft. - gyereknap a Városligetben szervezését

4.) NEA - az Alapítvány működését

5.) Erzsébetvárosi Önkormányzat - gyerektábor és ismeretterjesztői programok szervezését

Az önszerveződő tevékenységünk támogatóinkat köszönjük a támogatásért! 

 


Közösségi programok

Húsvéthoz készültünk

  

Zsuzsikat felköszöntünk 

     

Renátánál tanultunk sütni

 

A gyerekeink - a család a gyakorlásnak nem az akadály, hanem összetartó erő 

     

  


Kirándulások:

2017.04.23. Pilisborosjenő

       

Kirándulás 2017 áprilisában

Az Astangajóga Alapítvány szervezésével megrendezett Pilisborosjenői kiránduláson sok virágot láttunk és összeszedünk róla érdekességeket. Az út elején sok volt a tavaszi kankalin, napvirág és a veronika, de ahogy haladtunk felfelé megszaporodtak a kövirózsák is. A sziklásabb részeknél kisebb mező is volt belőlük, de érdekes módon a csillaghúr majdnem a legtetején jelent meg az árvalányhajjal együtt ami szigorúan védett. Találkoztunk gyöngyvirággal, mezei zsurlóval, kakukkfűvel és más gyógynövényekkel. Az út során 2x is megálltunk mert, ki volt rakva a hely növényeiről valami érdekesség. A virágokon kívül még sok szép fát és bokrot láttunk. A kirándulás közben megnéztük az Egri vár romjait, ahol a film is játszódott (Egri csillagok) mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a helyet. Kellemesen megjárható kirándulás volt szép helyen, szép időben, jó társasággal, sok látni és tanulni valóval. S.I

 

Ismeretterjesztő előadások és kiállítások:

2017.01.21., 2017.02.18.


2017.03.01. Az Alapítvány telephelyen sikeresen lezajlott Dr. Vigh Béla emlékére tartott díjmentes belépessél való előadás.

    

 

 

2017. március 11.-én a Bajnok u-i gyakorló teremben rendeztünk ismeretterjesztői előadás és a Moszkva...ez a szó egy orosz szív számára mennyi mindent jelent! kiállítás megnyitóját. 

     

2017. áprilisában rendeztünk Camino fotókiállítás és ismeretterjesztői előadás

        

 


2017.01.14. Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában a "Baba Jaga" c. előadás.

 2017.05.21-én Ráma és Szita új színdarab bemutatót tartottunk a Bajnok utcai telephelyünkön, amit díjmentesen megtekintett 16 ember.

        

 


2017.01.14. Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria meghívására, az Alfavit Alapítvány együttműködésében levezettünk az "Oroszország" ismeretterjesztő programot, ahol az országról PPT- prezentációt mutattunk be, lejátszottunk kis filmeket, tartottunk babelőadást és táncházat. A programon részt vett több mint 100 ember. Bővebben: http://www.deak17galeria.hu/  https://www.facebook.com/events/1365450493477472/Oroszország
Fotó: Varga Flóra (Novus)

 
       
         
         

2017.01.21-én a Deák Udvarház meghívásra tartottunk orosz kultúra bemutatót az Orosz gasztronómia jegyeben szervezett rendezvényen. A rendezvény TV2 közvetített.

2017.02.24. Részt vettünk az Orosz farsangon Budapesten az Orosz Kulturális Központban

2017.02.25. a Budapest, Lőrinc Pap téren az Alafavit Alapítvány és Matrjoska étterem együttműködésével A széles Maszlenicát vezettünk le. A rendezvényt közvetített helyi TV. Részt vett több száz ember.

           

2017.02.26. az Orosz Kulturális Központban az Alfavit Alapítvány szervezésben sikeresen lement Az anyanyelv és kultúra ünnepe, ahol az Astangajóga Alapítvány a Skatulacska projekttel is vett részt. A programban fiatalok énekeltek, zenéltek, verseket szavaltak és a Szudaruskival hagyományos Maszlenicát- Tavasz Köszöntött mutattak be. A programban részt vett kb. százötven ember meghívott vendége dr. Hamrajeva L.A. Moszkvai Pedagógiai Egyetem szlavisztikai tanszék professzora.

  

2017.05.09-an részt vettünk az Oroszországi Nagykövetség által szervezett koszorúzásban, részt vettünk dísz felköszöntésen OKK-ban és felléptünk az Ortodox Egyház szervezett műsoron.

   

2017.május 26-27-én részt vettünk az orosz, mint idegennyelv tanítási sajátosságai című nemzetközi konferencián

    

2017. május 28-án a Gyerekmentő szolgálat Alapítvány, az Alafavit Alapítvány és a Magyarországi orosz honfitársak tanácsa együttműködésben rendeztünk színes hagyomány őrző programokat gyerekeknek, felléptünk Skatulacska táncegyüttessel.

                 

2017.06.04-én az Alafavit Alapítvány együttműködéssel rendeztünk Orosz kultúra Napját Hajógyári szigeten a nemzetek színes falujában. Fotó: Mezriczky Róbert és Platónova Tatyjana

        

2017. Június 8-án az Orosz Oktatási és Kulturális Központban részt vettünk az Oroszország napja alkalmából rendezett ünnepségen.A díszvendégek felköszöntése után megtekintettünk az Anima akapella együttes előadását, és az utána tartott divatbemutatót, amelyet Nyizsnyij Novgorodi dizájnerek munkáiból állítottak össze.

  

2017.06.11-én az Eötvös10 Közösségi színtér és Alafavit Alapítvány együtt működéssel szerveztünk Orosz szavaló versenyt és orosz nemzetesség hagyományőrző programot.   


Foglalkozások

 

Táborok:

 


 A Kultúrák találkozása

Tatár autonóm Köztársaság

 


2017.02.04. XII. ker. civil nap RÁM a Fasori Evangélikus Gimnázium és Móritz Zsigmond Gimnázium közösségi szolgalati helyszene volt,ahol idén a tatár kultúrát mutattunk be. A fenn említett iskolák diákjai részt vettek az összes 2017.évi közhasznú programunk szervezésében, kézműves foglalkozásokon és ajándékok elkészítésében.