Astangajóga Oktatási és Kulturális Közhasznú Alapítvány

„A Világom” projekt prevenciós és integrációs részekből áll, s az ember világképének, az életéhez való viszonyának fontosságára hívja fel a figyelmet.
Az Alapítvány a projekt első részében az általános prevenciós foglalkozásokon és ismeretterjesztő előadásokon kívül fontosnak tekinti a fiatalok körében is a káros függőségek megelőzését. Meggyőződéssel vallják az Alapítvány erre a célra ingyenesen és önkéntesen munkára szerveződött munkatársai, hogy a rendszeres és józan-eszű foglalkoztatás, testi-lelki gyakorlás elősegíti a szükséges beilleszkedést a társadalomba, a közösségi és az együttélési normák elfogadását, növeli az egymás iránti türelmességet, elmélyíti az önismeretet, segíti a mai város okozta stressz levezetését és megkönnyíti a kiegyensúlyozottabb életmód kialakítását. Ennek elősegítésével és a természeti környezet jótékony hatásában bízva az Astangajóga Alapítvány törekszik gyermek-, ifjúsági és felnőtt táborok, kirándulások, valamint a közérdekű önkéntesek és a "Közösségi szolgálat" teljesítőinek fogadását szolgáló programok szervezésére.

A projekt integrációs részének lényege, hogy a fogyatékkal élők sajátos gondjaira különös figyelemmel egyénileg tanítsa meg a mindennapjaik megszervezését, a legcélszerűbb életviteli, magatartási lehetőségeiket. Itt az Alapítvány foglalkozik az idősödő egyedülállóknak és hátrányos helyzetűeknek olyan programok szervezésével, amelyek a társadalomban való esélyüket kiegyenlítik, érdekesebbé, kreatívabbá és tartalmasabbá teszik az életüket. Eddig szervezett programok: „Tiszta utca, rendes ház”, „Alkotás műhelye”, „Szomszéd ünnep”, „Mozdulj te is a felújításra”.